القائمة الرئيسية

الصفحات

[LastPost]

الجوزيه (بسكويت عين الجمل) بالصور

الجوزيه (بسكويت عين الجمل) وصلت بالصور وووااااووو لذييييييذه من مطبخي حيااااكم




الجوزيه ( بسكويت عين الجمل )
يذوب في الفم يميييييييي
( الطريقه للأخت لوتس جزاها الله كل خير)


المقادير

1/2 2 كوب دقيق ابيض
ذرة ملح
1 كوب نشا
1 كوب سكر بودره
1/2 ملعقه صغيره بيكنج بودر
250 جرام زبده بدرجة حرارة الغرفه ( 1/2 2 اصبع صغير)
2 بيضه و رشة فانيليا
توفي للحشو( 1 علبة حليب مكثف كبيره)

الطريقه

اولا نعمل التوفي
( ممكن تعملي التوفي باي طريقه تحبيها بس انا بفضل الطريقه دي في الجوزيه لانها بتكون متماسكه )

نضع علبة الحليب المكثف في قدر مملوء بالماء علي النار
و يغلي لمدة ساعتين ( او في قدر الضغط لمدة نص ساعه)
المهم الميه تغمر العلبه كلها بعد نزع الورق اللي عليها


و دي النتيجه بعد ساعتين و تترك لتبرد


نيجي للبسكويت

نضرب البيض + السكر + الفانيليا + الزبده بالخلاط او المضرب الكهربي جيدااااااا
و نخلط في وعاء الدقيق + البيكنج بودر+ الملح + النشا
ثم نضيف خليط البيض الي خليط الدقيق و نعجن باليد في اتجاه واحد كويس جدااااا لغاية ما نحصل علي عجينه متماسكه و ملساء زي عجينة البتي فور

و دي صورة العجينه مع الجهاز


نسخن الجهاز ثم نشكل العجينه كرات بحجم العنب الكبير و نضعها في الجهاز


نقفل الجهاز و ننتظر حتي اللمبه الخضراء تطفي هيكون البسكويت خلاص استوي و نشيل البسكويت بحرص بعود الاسنان علشان بيكون لسه طري و هش جداااا و نشيل الزوائد بخفه و هو لسه سخن حتي لا يتكسر
و نكرر العمليه دي حتي الانتهاء من الكميه كلها


ثم يحشي بالتوفي المعد سابقا


و نقفل كل اتنين مع بعض


تعليقات